Omgeving

Walcheren

Een bezoek aan ons mooie Walcheren verzekert u van een veelzijdige omgeving. Het hele jaar door genieten van wat Walcheren u te bieden heeft. U kunt helemaal tot rust komen op een van onze schone stranden, heerlijk zwemmen in zee of wandelen in de vele bossen.

Ook in de herfst en winter is Walcheren het ideale eiland om heerlijk uit te waaien en te wandelen langs de zee of herten kijken in het bos. Ook op de fiets is Walcheren een mooi eiland om te ontdekken. Er zijn talloze fietsroutes die u langs de mooie dorpen voert.

We hebben wat plaatsen en leuke uitstapjes uitgelicht. Hiervoor kunt u terecht op onze site bij erop uit.

Meer informatie over Walcheren

Dishoek

Dishoek mooi klein kustplaatsje tussen Vlissingen en Zoutelande aan de zee.
Dishoek is gelegen op het mooie eiland Walcheren. Walcheren heeft de meeste zonuren van Nederland. De meest ideale plek om bij de Zeeuwse Verblijven uw strandhuisje te huren. Op het strand van Dishoek vindt u al jaren de bekende blauwe vlag.
Deze vlag is een erkenning voor de inspanningen die men levert op het strand. Dit op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, afvalpreventie en sortering.
In Dishoek vindt u diverse hippe strandpaviljoens voor een gezellig uitje. Ook is er op het plein van Dishoek genoeg te vinden voor de inwendige mens.

 

Domburg

Een badplaats met allure.
Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en ligt direct achter het duin.
Domburg beeldbepalend met zijn oude watertoren, badpaviljoen, villa Carmen Sylva, oude stadhuis en nog veel meer grote oude statige huizen. Domburg heeft een mooie veelzijdige en gezellige winkelstraat.

Wandel eens vanaf de Hoge Hill naar beneden voor de mooie vergezichten.
U bewandelt hier het pad waar vroeger de schilders Piet Mondriaan, Jan Toorop en Jacoba van Heemskerck hun inspiratie vandaan haalde.

In Domburg is de weekmarkt op maandag.

Zoutelande

Blij dat je hier bent (Blof)
Dorp met een gezellige lange straat direct achter de duinen. Waar in het seizoen elke dinsdag een leuke toeristen markt is.
Hier vindt u ook de hoogste duinen van de omgeving, een paradijs voor Delta en paravliegers.
Het strand wordt hier wel de Rivièra genoemd. Hier wappert ook de “blauwe vlag”. In en rondom Zoutelande zijn nog vele bunkers te vinden uit de 2e Wereldoorlog.
Het bunkermuseum in Zoutelande vertelt u het verhaal over de kustverdediging van Zeeland tijdens de 2e Wereldoorlog.
In oktober finished hier de bekende kustmarathon van Zeeland.

Vlissingen

 

De Havenstad, stad van Michiel de Ruyter.

Een bezoek aan de boulevard van Vlissingen mag zeker niet ontbreken.
Deze is autovrij van 1 mei tot 1 oktober. Heerlijk rustig flaneren en genieten van het uitzicht op de zee en het voorbijgaan van de vele schepen. Deze kunt u bijna “aanraken”.
Bij wind loopt u naar het windorgel gelegen op het einde of het begin van de boulevard van Vlissingen. Precies aan de andere kant van de boulevard vindt u de kazematten en daarboven houdt Michiel een oogje in het zeil.
Meer over de kazematten vindt u in het MuZeeum van Vlissingen.

In het bruisende centrum van Vlissingen vindt u op vrijdag de weekmarkt. Terrassen zijn er genoeg op het Bellamypark en de boulevard.

Voor de kinderen is een bezoek aan de reptielenzoo Iguana altijd spannend.

Ook in het na-of voorseizoen is er genoeg te doen in het bruisende Vlissingen. Wat dacht u van FilmByTheSea in september of op 5 mei het bevrijdingsfestival met podia door de hele stad.

Veere

Historisch stadje aan het Veerse meer.
Historisch Veere is een plek waar je de geschiedenis letterlijk op straat vindt. Dwalend door de straten van Veere zie je de Schotse Huizen, waar in hoogtijdagen de handel plaatsvond. De Grote Kerk van Veere is een van de kenmerkende gebouwen van de stad. Aan de imposante afmetingen kun je zien dat Veere vroeger een welvarende plaats was. De Campveerse Toren is nog een overblijfsel van de vroegere stadsverdediging.

Veerse Meer
Veere ligt aan de rand van het Veerse Meer. Vanaf het water zie je de stad al van ver liggen, met het kenmerkende silhouet van de Grote Kerk. Je kunt vanaf het water direct de haven van Veere binnenvaren. Vanaf de terrassen aan de haven heb je mooi uitzicht over het Veerse Meer.

Op de dinsdagen in de maanden juli, augustus en 6 september vindt u in Veere de historische markt. Deze is in het centrum op de kaai.

Oostkapelle

De familiebadplaats met 11 km strand.
Domburg en Oostkapelle worden gescheiden door het beschermd natuurgebied De Manteling. Dit gebied (met een oppervlakte van 200 hectare) ligt op het overgangsgebied tussen ‘zout en zilt’ en het bestaat uit bossen, duinen en stranden. In dit gebied kun je verschillende wandelroutes vinden die ontwikkeld zijn door Staatsbosbeheer.
Trek er vroeg op uit om herten te spotten. In het bos ligt het kasteel van Westhove en Terra Maris, het natuur- en landschapmuseum van Zeeland. Er zijn verschillende historische landgoederen gelegen in de Manteling, zoals Westhove, Berkenbosch en Duinbeek. Deze prachtige eeuwenoude buitenplaatsen werden in de VOC tijd gebouwd, in opdracht van rijke kooplieden uit Middelburg.
Mooie wandelroutes vindt u in Oranjezon, onderdeel van de Manteling.

De weekmarkt is hier op donderdag.

https://www.natuurlijkoostkapelle.nl

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland. Middelburg gelegen op Walcheren. Monumentenstad Middelburg met een rijk verleden. Fraaie grachtenpanden, kronkelende steegjes, en een laat chaotisch stadhuis. Stad met heel veel historische gebouwen. Middelburg was ooit een van de handelssteden van de VOC. Meer dan 1200 gerestaureerde monumenten. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een van de vele terrassen neerstrijken.
Op donderdag is hier op het plein voor het stadhuis de grote weekmarkt.
In de zomermaanden is er op maandag op hetzelfde plein een boeken- en verzamelmarkt.
Op donderdag in het seizoen onder de oude bomen op de monumentale vismarkt vindt hier een knusse kunst-, antiek- en ambachtenmarkt plaats.